zpět na náhledy

Sýkora modřinka (Parus caeruleus)


Další fotografie: Sýkora modřinka (Parus caeruleus)

zpět na náhledy


Sýkora modřinka (Parus caeruleus)
Sýkora modřinka je velmi krotký pták dorůstající 11,5cm a váhy 9-12g. Hnízdí v dubnu až červnu většinou v dutinách stromů, ale také v budkách. V sezení na vajíčkách a krmení mláďat se střídají oba rodiče. Sýkora modřinka se živá semeny, oříšky, pavouky a hmyzem. Při nedostatku potravy oštipuje také pupeny stromů.


Fotobanka www.tichyphoto.com