zpět na náhledy

Sýc rousný (Aegolius funereus)


Další fotografie: Sýc rousný (Aegolius funereus)

zpět na náhledy


Sýc rousný (Aegolius funereus)
Sýc rousný je stálý pták, který loví drobné hlodavce a ptáky. Žije v lesích, kde hnízdí v dutinách stromů. Rozpětí křídel má 50 - 62cm a váží 150 – 200g. V České republice je ohrožen.


Fotobanka www.tichyphoto.com